Catering dietetyczny, Hurtownia szkła, Meble kuchenne na wymiar

56 niedziela, Październik 2nd, 2016

Udka z jabłkami i bananami

3.00 avg. rating (51% score) - 1 vote

sushi-grodzisk-mazowiecki-2Składniki:

1. 6 udek z kurczaka
2. 3 jabłka
3. 5 bananów
4. 1 strąk czerwonej papryki
5. 1 strąk zielonej papryki
6. 1 duża cebula
7. 2 ząbki czosnku
8. Szklanka mleczka kokosowego
9. Niepełna szklanka bulionu drobiowego
10. 2 łyżki przyprawy curry
11. 3 dag świeżego imbiru
12. 1 łyżka chili
13. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Udka umyć i osuszyć; natrzeć solą, pieprzem i curry. Imbir obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i wraz ze skórką pokroić na plasterki. Papryki oczyścić z pestek, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Banany po obraniu pokroić w plasterki.
Do żaroodpornego naczynia włożyć papryki, obrane ząbki czosnku, cebulę, jabłka, banany a na wierzchu ułożyć przyprawione udka. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza i wstawić danie na pół godziny. Po tym czasie wlać mleczko kokosowe i bulion i zapiekać jeszcze 20 minut.

Pozostałe artykuły:

About 

Related Articles